BEJELENTKEZÉS: 06 1/ 247 6048

Smink készítés és tanácsadás

sminkelés

A sminkelés egy olyan apró trükk a nők életében, mellyel üdébbnek, kipihentebbnek, fiatalabbnak vagy akár vonzóbbnak látszódnak.

A smink praktikáival évezredek óta élnek a nők, legalábbis az ókorig visszanyúló feljegyzések szerint. A történelem folyamán a smink erőssége, de még az elfogadottsága is folyamatosan változott. 1770-ben még be is tiltotta használatát a brit parlament. A smink használatát később az 1800-as években színésznők hozták vissza, azzal, hogy színpadon kívül  is elkezdték viselni. Majd ikonikus alakok, többek között Marilyn Monroe, kik véglegesen elfogadottá tették a smink, köztük az erősebb smink használatát.

A jól elkészített smink akkor éri el a legjobb hatást ha illik a viselője személyiségéhez és külső jegyeihez valamint nem túl visszafogott, se nem túlzó az alkalomhoz képest. A smink elkészítésénél fontos figyelembe venni az arc formáját, a bőr árnyalatát, a szem formáját, és a száj formáját ahhoz, hogy tökéletes összhatást érjünk el.

Továbbá fontos, hogy helyes sorrendben alkalmazzuk a sminkelés lépéseit, vagy is:

  1. Arcbőr alapos letisztítása.
  2. Alapozás, korrektorozás (fontos, hogy a bőrszínnel azonos árnyalat legyen).
  3. Szemöldök kiemelése (ha szükséges).
  4. Szemek kiemelése szemceruzával, szemhéjpúderrel.
  5. Púderezés.
  6. Szempilla spirálozás (alsó szempillák is).
  7. Pirosító felhelyezése.
  8. Rúzs vagy szájfény felkenése.sminkelés

A kaméleon szépségszalonban smink- okleveles kozmetikusaink állnak az önök rendelkezésére, legyen szó esküvői sminkről, alkalmi sminkről vagy akár egy nappali sminkről.

Nálunk az esküvői sminknél az esemény előtt pár héttel próbát tartunk, hogy megtaláljuk a menyasszonynak a legmegfelelőbb sminket. Ilyenkor figyelembe vesszük a menyasszony ruhájának stílusát, a csokrát, és a leendő frizuráját. A sminkeket profi anyagokkal és eszközökkel készítjük, valamint a tartósság fokozása érdekében fixáló spray-t is használunk!